5 zlatých pravidiel pre chrumkavé pečené zemiaky: Toto mi poradil kamarát kuchár a odvtedy už robím zemiaky len takto!

Hľadáte recept na chrumkavé pečené zemiaky, ktoré by boli dokonalou prílohou k vášmu mäsu?

Vyskúšajte tento postup a inak už pečené zemiaky ani robiť nebudete!

 

 

Pravidlo č. 1 – dobre vyhriata rúra

Ak chcete perfektné pečené zemiaky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rúra by mala mať teplotu 218 °C.

Toto je optimálna teplota na dosiahnutie dokonale chrumkavého povrchu.

 

 

 

 

Pravidlo č. 2 – zemiaky predvarte

Tento krok sa môže zdať zbytočný, ale je veľmi dôležitý.

Zemiaky si ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky podľa vášho gusta (môžu byť krúžky, aj mesiačiky).

Dajte ich uvariť na 5 minút od zovretia. 

 

 

 

Pravidlo č. 3 – predhrejte plech

Kým sa vám varia zemiaky, nalejte na plech trochu oleja.

Vložte ho na 10 minút do predhriatej rúry, nech sa rozhorúči.

Vďaka tomu zemiaky nenasiaknu studeným tukom.

Vďaka tomu budú menej mastné.

Pravidlo č. 4 – pretrepte zemiaky

 

 

 

 

Po 5 minútach varenia sceďte vodu a vložte zemiaky späť do hrnca.

Nechajte ich 2 minúty vyschnúť na vzduchu.

Potom ich prikryte pokrievkou.

Prudko pretrepte.

Vďaka tomu budú zemiaky zvonku chrumkavé.

 

 

 

 

Pravidlo č. 5 – pečenie

Keď vyberiete plech a vložíte naň zemiaky, mali by prskať.

Vložte plech do rúry.

Podľa veľkosti zemiakov pečte 45 – 50 minút.

 

 

 

 

Pred pečením ich môžete posypať rascou, alebo rozmarínom a soľte ich až na záver po upečení.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay