plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 zemiakov, trochu mletého mäsa a šťastná celá rodina: Raz ochutnáte a na vyprážané fašírky si už nespomeniete!

Fantastický recept z mletého mäsa a zemiakov, je to naozaj výborné jedlo a zvládne ho každý.

Potrebujeme:

600 g zemiakov (asi 5 kusov)

500 g mletého mäsa

3 paradajky

1 cibuľa

2-3 strúčiky cesnaku

Soľ, korenie, červená paprika

120 g nastrúhaného syra

½ lyžičky talianskych byliniek

Postup:

Cesnak a cibuľu nakrájame najemno.

Mleté mäso zmiešame s cesnakom a cibuľou, soľou, čiernym korením, paprikou a talianskymi bylinkami. Formujte mäsové guličky z takto pripraveného mletého mäsa.

ako urobiť zemiakový kastrólako variť mäso kastról

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé 1 cm.

ako variť kastról so zemiakmi

Vložte mäsové guľôčky medzi plátky zemiakov a uložte ich do pekáča.

ako variť kastról s mäsom

Nakrájajte paradajky na niekoľko kusov a rozmixujte ich v mixéri. Nalejte takto pripravenú paradajkovú omáčku na zemiaky.

ako variť zemiaky a mäsový kastról

Pečieme 40 minút pri 180 ° C. Pár minút pred dopečením, posypeme strúhaným syrom a potom podávame.

zemiak a mäsový kastról

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes