plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 x inak: Vyrobte si domáce bylinkové maslo

Vyskúšajte 5 vynikajúcich receptov na domáce bylinkové maslá, ktoré skvele doplnia vaše obľúbené recepty. Hodia sa napríklad k pečeným zemiakov, domácim staekom alen tak, ako lahodná nátierka na čerstvé pečivo. Neváhajte a vyskúšajte ich.

Postup prípravy je v prípade všetkých receptov rovnaký. Stačí zmiešať uvedené ingrediencie, preložiť na papier na pečenie, zrolovať a konce pevne zatočiť, aby sme získali pekný tvar. Potom vložíme do chladničky a necháme minimálne 2 hodiny stuhnúť.

Cesnakové maslo

Potrebujeme:

225 g zmäknutého masla

2 lyžice smotany na šľahanie (33%)

2-3 pretlačné strúčiky cesnaku

1 lyžicu najemno nasekaného rozmarínu

1 lyžicu najemno nasekaného tymiánu

1 lyžicu najemno nasekanej šalvie

Soľ a korenie podľa chuti

Syrové maslo s pažítkou

Potrebujeme:

225 g zmäknutého masla

2 lyžice najemno nasekanej pažítky

2 lyžice nivy

Soľ

Paprikové maslo

Potrebujeme:

225 g zmäknutého masla

2 lyžice zaváranej kápie nasakenej najemno

1 štiplavú papriku nakrájanú nadrobno

1 lyžičku sladkej mletej papriky

Soľ

It's so easy to make flavorful compound butter to amp up your recipes

Sladké orechové maslo

Potrebujeme:

225 zmäknutého masla

2 lyžice medu

2 lyžice kakaa

4 lyžice lieskový orechov nasekaných nadrobno

Petržlenové maslo s citrónom

Potrebujeme:

225 g zmäknutého masla

2 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate

1 ½ lyžice citrónovej šťavy

zdroj: sheknows

Najlepšie recepty na dnes