plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 slávnostných šalátov, ktoré pripravíte za 15 minút: Nerobte len klasiku s majonézou, toto je fantastické!

Ak chcete tento rok pripraviť na novoročný stôl niečo pôsobivé, určite vyskúšajte niektorý z týchto receptov na dokonalý šalát. Jednoduchá príprava a vynikajúca chuť.

Šalát č. 1

салат из курицы и корейской моркови

Potrebujeme:

300 g údeného kurčaťa     

350 g konzervovanej kukurice     

200 g mrkvy     

2 strúčiky cesnaku    

60 g hrozienok     

2 PL pomarančového džúsu    

1 ČL citrónovej šťavy    

1/2 lyžičky medu    

3 PL kyslej smotany s obsahom tuku 15–20%     

soľ podľa chuti

Postup:

Kuracie mäso rozdeľte na čo najmenšie kúsky a dajte do misy. Pridajte kukuricu, mrkvu, pretlačený cesnak a hrozienka (hrozienka si dopredu namočte, aby zmäkli). Citrón a pomarančový džús zmiešajte s medom a kyslou smotanou. Pridajte soľ, podľa potreby premiešajte. Nalejte zálievku a všetko dôkladne spojte.

Šalát č. 2

салат из рыбных консервов с рисом

Potrebujeme:

100 g tvrdého syra     

2 sladké a kyslé jablká     

3 PL vlašských orechov    

1 PL kyslej smotany s obsahom tuku 15–20%     

soľ podľa chuti     

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Nastrúhajte syr na jemnom strúhadle, nasekajte orechy a nakoniec nastrúhajte jablká na hrubom strúhadle. Zmiešajte so soľou, čiernym mletým korením a pridajte kyslú smotanu. Dobre premiešajte. Dobrú chuť!

Šalát č. 3

салат из курицы и корейской моркови

Potrebujeme:

200 g konzervovaných rýb s olejom (sardinky, makrely)     

1 miska varenej ryže

1 cibuľa

mladá cibuľka   

2 varené vajcia     

čierne korenie podľa chuti     

majonéza podľa chuti

Postup:

Otvorte konzervu a olej zlejte. Rybu mierne rozdrvte vidličkou. Pridajte mladú cibuľku, vajcia, nakrájanú cibuľu a varenú ryžu. Dochuťte soľou a korením a pridajte majonézu podľa chuti. Všetko premiešajte a nechajte vychladiť v chladničke. Hotovo, môžete podávať.

Šalát č. 4

Салат «Курочка моя»

Potrebujeme:

450 g konzervovaného hrášku

300 g vareného kurčaťa    

2 sladké a kyslé jablká     

1 jarnú cibuľku

kôpor podľa chuti     

soľ podľa chuti     

čierne korenie podľa chuti     

majonéza podľa chuti

Postup:

Všetky suroviny nakrájajte, zmiešajte, pridajte soľ, korenie, majonézu a dobre premiešajte. Podávajte vychladené. Dobrú chuť!

Šalát č. 5

Салат «Гречанка»

Potrebujeme:

150 g cherry paradajok   

200 g zeleného šalátového mixu     

1 paprika     

100 g olív     

100 g syra feta     

1 ČL horčice    

1/2 červenej cibule   

1 ČL citrónovej šťavy    

2 PL olivového oleja    

1/2 ČL medu    

soľ podľa chuti

Postup:

Listy šalátu rozložte na široký plochý tanier. V miske si zmiešajte cherry paradajky, olivy, nakrájanú papriku, cibuľu nakrájanú na krúžky a premiešajte. Med zmiešajte s horčicou, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridajte soľ podľa chuti. Zálievku nalejte na šalát a všetko dobre spojte. Naservírujte na listy šalátu a navrch pridajte kocky syra. Dobrú chuť!

Zdroj: sovkusom.ru

 

Najlepšie recepty na dnes