5 šalátov bez majonézy na stôl: Úžasné recepty, ktoré si zamilujete a pomôžu pri chudnutí!

Pripravte si doma zopár delikátnych šalátov podľa našich jednoduchých receptov.

Šaláty sú neskutočne chutné a môžete ich konzumovať kedykoľvek a kdekoľvek.

 

 

Jednoduché recepty z youtube kanála Smaczne dania na šaláty, ktoré dokážu naštartovať metabolizmus na maximum.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tuniakový šalát

 

Potrebujeme:

200 g uhoriek

200 g paradajok

2 vajcia

160 g konzervovaného tuniaka vo vlastnej šťave

Na omáčku:

2 PL rastlinného oleja

1 PL jablčného octu alebo citrónovej šťavy

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Do misky pridáme nakrájané uhorky, rajčiny a uvarené vajcia na tvrdo.

Potom pridáme tuniaka z konzervy.

 

 

Do malej misky pridáme soľ, ocot, olej.

Miešame 1-2 minúty, kým sa soľ nerozpustí.

Šalát dochutíme čiernym korením.

Rovnomerne polejeme pripravenou omáčkou.

 

 

Bulgurový šalát

 

Potrebujeme:

250 g paradajok

250 g uhoriek

2 sladké papriky

1/2 pohára bulguru

1/2 cibule

maslo

1 pohár vody

petržlenovú vňať

kôpor

šťavu z 1/2 citróna

3-4 PL olivového oleja

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

V miske s vodou dobre opláchneme bulgur.

Na panvici roztopíme maslo, pridáme bulgur.

Smažíme ho 2-3 minúty na strednom ohni.

 

 

Do panvice nalejeme vriacu vodu, premiešame, prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 15 minút.

Do čistej misy pridáme vychladnutý bulgur, na kocky nakrájanú papriku, uhorku, rajčinu a cibuľu.

 

 

Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, soľ a čierne korenie.

Na koniec šalát pokropíme citrónovou šťavou, olivovým olejom a dôkladne premiešame.

 

 

Šalát z reďkovky, uhoriek a byliniek

 

 

Potrebujeme:

200 g reďkovky

4 vajcia

2 uhorky

150 g jarnej cibuľky

1 zväzok petržlenovej vňate

1 zväzok kôpru

2 PL šalátového jogurtu alebo kyslej smotany

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Na začiatku nakrájame na kocky reďkovku, uhorku a vajce na tvrdo.

Potom nakrájame kôpor, petržlenovú vňať a cibuľku.

 

 

Všetky ingrediencie vložíme do misy.

Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie, smotanu a všetko spolu premiešame.

 

 

Kurací šalát s fazuľou

 

 

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

1 plechovku konzervovanej fazule

2 paradajky

2 uhorky

2-3 PL jogurtu alebo kyslej smotany

1 zväzok jarnej cibuľky

1 zväzok petržlenovej vňate

soľ

Postup:

Na kocky nakrájame uhorku a pečené kuracie prsia.

Z rajčín odstránime dužinu a na drobno ich nakrájame.

 

 

Potom nakrájame cibuľku a petržlenovú vňať.

Všetky ingrediencie vložíme do misy, pridáme fazuľu, soľ, jogurt a všetko dôkladne zamiešame.

 

 

„Omrvinkový“ šalát

 

Potrebujeme:

300 g cherry paradajok

15 prepeličích vajec

1 balenie čiernych olív (300 ml)

100 g mini mozzarelly

1/2 ČL sezamu

Na zálievku:

3 PL rastlinného oleja

2 PL citrónovej šťavy

1 ČL dijonskej horčice

1 ČL medu

1 PL talianskej bylinkovej zmesi

1/2 ČL soli

mleté čierne korenie

Postup:

Na tanier naukladáme nakrájané rajčiny, uvarené prepeličie vajcia a olivy.

Potom pridáme mozzarellu a petržlenovú vňať.

 

 

Do malej misky pridáme soľ, čierne korenie, bylinky, olej a horčicu.

Ďalej pridáme med, citrónovú šťavu a miešame, kým sa soľ nerozpustí.

 

 

Šalát rovnomerne pokvapkáme pripravenou omáčkou, posypeme sezamovými semiačkami a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixaby
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn