5-minútový jablkový perník: Veľmi šťavnatý koláčik s džemom a čoko polevou – top jesenný recept!

Výborný a veľmi šťavnatý jablkový perník s džemom a čokoládovou polevou. Najlepší jesenný koláčik.

Výborný a veľmi šťavnatý jablkový perník s džemom a čokoládovou polevou. Najlepší jesenný koláčik.

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky

200 g kr. cukru

3 lyžice kakaového prášku

100 ml oleja

100 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

3 nastrúhané jablká

2 balíky kypriaceho prášku do perníka

lekvár z čiernych ríbezlí

čokoláda na polevu

Postup:

Múku, cukor, kakaový prášok, olej, mlieko, vajcia premiešam v miske. Jablká nastrúham a pridám do masy, nakoniec primiešam aj kypriaci prášok.

Dobre premiešanú zmes vylejem na maslom vymazaný a vysypaný plech.

Pečiem na 180 stupňoch asi 30 minút. Kým sa perník pečie, roztopím si čokoládu, ktorú použijem ako polevu.

Keď je perník hotový nechám ho vychladnúť, pomažem ho dobrou dávkou lekváru a polejem čokoládovou polevou.

Počkám kým poleva stuhne a servírujem.