Fantastické čokoládové guľôčky k čaju alebo kávičke podľa najjednoduchšieho receptu. Z tohoto množstva získate až 45 čokolád. Čas prípravy je 5 – 10 minút.
Potrebujeme:
Cukor – 120 g (o niečo viac ako ½ šálky)
Maslo – 30 g
Kakao – 25 g
Mlieko – 50 ml
Orechy (napríkald arašidy) – 180 g
Mlieko v prášku (môžete použiť náhradku) – 200 g
Čokoláda, orechy, kokos – na obalenie sladkostí.
K sladkostiam možno pridať sušené ovocie – sušené slivky, čerešne, sušené marhule.
1 šálka = 250 ml
Postup:
Cukor a kakao rozmiešame s mliekom a dáme na plameň.
Zmes dáme na mierny plameň a za stáleho miešania privedieme do varu – necháme na plameni, kým sa cukor nerozpustí, potom pridáme maslo a miešaním v zmesi rozpustíme.
Zmes preložíme do misky, pridáme sušené mlieko a rozmiešame.
Pridáme aj nasekané orechy.
Zo zmesi tvarujeme guľôčky.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Môžeme ich obaliť v strúhanom kokose, mletých orechoch, alebo čokoládovej poleve.