Nepotrebujete rezance ani žiadne iné cestoviny. Skúste tieto knedličky z miešaných vajíčok, sú výborné a ich príprava vám zaberie skutočne len minútku času.
Potrebujeme:
3 vajcia
2 jarné cibuľky
strúhanka
soľ korenie
1 lyžica masla
petržlenová vňať
Postup:
Na lyžici masla krátko podusíme bielej časti cibuliek, pridáme dve rozšľahané vajcia a urobíme klasická miešané vajíčka. Necháme trochu vychladnúť.
Potom pridáme 1 surové vajce, jemne pokrájanú cibulkovú vňať, petržlenovú vňať, dochutíme soľou, okorením a pridáme toľko strúhanky, aby nám zo zmesi išli robiť knedličky-alebo drobné halušky (je to na vás).
Ja ich hádzem priamo do polievky, ale môžete pokojne uvariť zvlášť v slanej vode. Odporúčam najskôr dať do vody alebo polievky len jeden kúsok a keby mal tendenciu sa rozpadať, pridáme strúhanku. Knedličky varíme miernym varom, keď vyplávajú na povrch, sú hotové / kto si nie je istý, môže jeden vyskúšať.