Výborná maškrtka od našej starkej – ona používala klasický puding, ale ja dávam ten bez varenia, dezert je teda úplne na studeno. Je to fantasticky chutné a jednoduché.
Potrebujeme:
500 ml mlieka +trochu mlieka na sušienky
5 lyžíc práškového cukru
2 bal. vanilkového cukru
350-400 ml smotany na šľahanie
250 g jemného tvarohu
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
Vanilkové sušienky
Postup:
Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.
Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding. Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu a aj šľahačku.
Formu na pečenie s vyššími okrajmi vyložíme fóliou. Na dno uložíme sušienky a poprskáme trochou mlieka. Navrstvíme krém, sušienky, opäť krém, sušienky a nakoniec krém – ak máte menšiu formu, budete mať len 2 poschodia, ak menšiu, tak torta bude vyššia. Dáme do chladničky stuhnúť. Ak chcete, môžete nakoniec poliať roztopenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)