5-minútová tvarohová maškrta aj pre úplných začiatočníkov: Najjednoduchší recept pod slnkom, vynikajúce a hneď hotové!

Výborná maškrtka od našej starkej - ona používala klasický puding, ale ja dávam ten bez varenia, dezert je teda úplne na studeno. Je to fantasticky chutné a jednoduché.

Výborná maškrtka od našej starkej – ona používala klasický puding, ale ja dávam ten bez varenia, dezert je teda úplne na studeno. Je to fantasticky chutné a jednoduché.

Potrebujeme:

500 ml mlieka +trochu mlieka na sušienky

5 lyžíc práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

350-400 ml smotany na šľahanie

250 g jemného tvarohu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

Vanilkové sušienky

Postup:

Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding. Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu a aj šľahačku.

Formu na pečenie s vyššími okrajmi vyložíme fóliou. Na dno uložíme sušienky a poprskáme trochou mlieka. Navrstvíme krém, sušienky, opäť krém, sušienky a nakoniec krém – ak máte menšiu formu, budete mať len 2 poschodia, ak menšiu, tak torta bude vyššia. Dáme do chladničky stuhnúť. Ak chcete, môžete nakoniec poliať roztopenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)