plny-hrniec_transparent_negativ.png

RÝCHLA marináda hotová za 5 minút, po ktorej je mäso lahodné a perfektne šťavnaté: TU je recept!

Na rezne je absolútna jednotka, potom ich nemusíte obaľovať, stačí dať do strúhanky a hneď vyprážať, je to výborné. Vyskúšajte ju! :-)

Chystáte grilovačku, alebo chcete upiecť chutné mäso na večeru?

 

 

Máme pre vás tip na expresnú domácu marinádu, ktorej príprava trvá len 5 minút a mäso perfektne ochutí.

A na rezne je absolútna jednotka, potom ich nemusíte obaľovať, stačí dať do strúhanky a hneď vyprážať, je to výborné.

Vynikajúce je toto mäsko aj na grilovanie a pečenie.

 

 

Vyskúšajte ju! :-)

 

Potrebujeme:

500 g mäsa (kuracie, bravčové alebo morčacie)

2 vajcia

1 polievkovú lyžicu horčice

½ lyžice zemiakového škrobu

1 lyžicu slnečnicového oleja

1 lyžičku soli

2 lyžičky sezamových semienok

½ lyžičky červenej papriky

1/2 lyžičky čierneho korenia

Postup:

Príprava je skutočne jednoduchá.

 

 

 

Stačí zmiešať všetky prísady.

Ja začínam vždy rozmiešaním vajec a horčice a oleja.

Potom postune vmiešam aj ostatné prísady.

 

 

Potom do marinády pridáme mäso.

Ja odporúčam kuracie alebo morčacie mäso nakrájame na kúsky.

 

 

Môžete použiť aj bravčové.

Prikryte fóliou a nechajte v chladničke marinovať cez noc.

 

 

Alebo marinádu pripravte ráno a popoludní sa môžete tešiť na perfektne ochutené mäso

Mäso by sa malo marinovať minimálne 5-6 hodín.

 

 

Ak pracujeme s bravčovým mäsom, odporúčam marinovač cez noc.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes