plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vychlaďte a máte jogurt, zmrazte a je to tá najlepšia zmrzlinu na svete: 5-minútová ovocná dobrôtka!

Perfektný recept na teplé jarné a letné dni. Jahodový krém, ktorý vyrobíte len za 5 minút z obyčajnej šumienky. Je to neskutočne jednoduché a výsledok fantasticky chutný!

Perfektný recept na teplé jarné a letné dni. Jahodový krém, ktorý vyrobíte len za 5 minút z obyčajnej šumienky. Je to neskutočne jednoduché a výsledok fantasticky chutný!

 

 

Potrebujeme:

1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka

2 tégliky kyslej smtoany

200 g bieleho jogurtu

1 bal. jahodovej šumienky Tang – alebo inú príchuť

Postup:

 

 

Do mixéra dáme kondenzované mlieko, smotanu a šumienku – všetko rozmixujeme do jednotnej hmoty.

Potom pridáme jogurt a opäť všetko spolu rozmixujeme.

Navrstvíme do nádoby, alebo téglikov od jogurtu a dáme zmraziť, alebo vychladiť.

Podávame s čerstvými jahodami.

 

Domáca krémová zmrzlina s kúskami čokolády

Potrebujeme:

400 g smotany

400 ml šľahačkovej smotany

 

 

395 g kondenzovaného mlieka

50 g čokoládových kúskov

šumienka (napríklad Tang) s príchuťou marakuje

Postup:

Obe smotany musia byť dôkladne vychladnuté.

 

 

Všetku smotanu nalejeme do mixéra a pridáme kondenzované mlieko.

Šľaháme 3 minúty, kým nie je konzistencia krásne nadýchaná.

 

 

Pridáme šumienku a nasypeme tiež čokoládové kúsky. 

Teraz už stačí všetko premiešať len špachtľou.

 

 

Krém, ktorý nám vznikol, preložíme do misky.

Odložíme do mrazničky aspoň na 3 hodiny. 

 

 

Po uplynutí tejto doby môžete zmrzlinu vybrať a servírovať.

Domáca banánová zmrzlina

 

 

Potrebujeme:

4 banány

30 g masla

1-2 PL práškového cukru

200 g kondenzovaného mlieka sladené

500 ml smotany na šľahanie

60 g čokolády

 

 

Postup:

Banány ošúpeme.

Nakrájame na plátky.

Banánové plátky vložíme do hrnca.

 

 

Pridáme maslo.

Nasypeme cukor.

Dôkladne premiešame.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Varíme za stáleho miešania na strednom ohni do mäkka.

 

 

Banány rozšľaháme tyčovým mixérom do hladka.

Do banánového pyré pridáme kondenzované mlieko.

Dobre premiešame.

Do hlbokej misky nalejeme smotanu.

 

 

Mixérom vyšľaháme krém.

Do krému po častiach jemne zašľaháme banánové pyré.

Na tvrdej podložke nožom nasekáme čokoládu.

 

 

Nasekanú čokoládu nasypeme do krému.

Špachtľou dôkladne premiešame.

Krémovú zmes preložíme do formy.

 

 

Formu vložíme do chladničky minimálne na 4-6 hodín.

Po vybratí z mrazničky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unspash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes