plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 minút premiešam, vložím do rúry a mám výbornú bábovku na každú príležitosť: Jemná ako obláčik!

Keď sa vaše zásoby so sladkosťami minú, pripravte si niečo sladké pod zub.

Napríklad bábovku za 5 minút – stačí pridať všetky ingrediencie do misky, premiešať, vložiť do rúry a hotovo!

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na najjemnejšiu domácu bábovku z portálu newsy.gotujmy.

Potrebujeme:

1 šálku polohrubej múky

1/2 pohára kryštálového cukru

200 g prírodného jogurtu

3 vajcia

50 g masla

3 PL kakaa bez cukru

1 ČL prášku do pečiva

štipku soli

 

 

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia.

Pridáme cukor.

Potom pridáme štipku soli a metličkou alebo mixérom vymiešame.

 

 

Pridáme jogurt.

Miešame, kým sa suroviny nespoja.

Potom rozpustíme a ochladíme maslo.

 

 

Keď maslo vychladne, ale je ešte tekuté, nalejeme ho do cesta.

Znovu dobre premiešame.

Múku preosejeme s práškom do pečiva.

 

 

Nasypeme do misky k ostatným surovinám.

Miešame, kým konzistencia cesta nebude jednotná.

V ďalšom kroku cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

 

 

Do jedného cesta nasypeme kakao.

Premiešame.

Teraz vezmeme formu na pečenie.

 

 

Lyžicou striedavo pridávame kakaové a obyčajné cesto.

Keď je všetko cesto vo forme, môžeme špáradlom vytvoriť jemný mramorovaný vzor.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 175°C.

 

 

Pečieme 30-40 minút.

Potom bábovku otestujeme špáradlom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes