Žiadna majonéza ani kalorické zálievky a chuť fantastická: 7 lahodných fitness šalátov na ploché brucho!

Sú zdravé, sýte a viete ich rýchlo pripraviť. 5 výborných šalátov z kuracieho mäsa + jeden bonusový s čínskou kapustou.

Rýchly šalát s kuracím mäsom a kapustou

Zloženie:

  • kuracie prsia (prsia) 100 g
  • biela kapusta 150 g
  • uhorka 1 ks
  • jogurt s nízkym obsahom tuku

Príprava:

  1. Kapusta sa nakrája nadrobno.
  2. Uvaríme kuracie prsia a následne jemne nakrájame na malé kocky.
  3. Uhorka sa tiež nakrája na kocky.
  4. Zmiešame všetky zložky šalátu a ochutíme, nakoniec zmiešame aj s jogurtom.

Ľahký šalát na obed

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zloženie:

  • rajčiny 1 ks
  • uhorka 1 ks
  • kuracie prsia 200 gr
  • sójová omáčka – 1 polievková lyžica. lyžička
  • šalátové listy
  • cesnak 1 strúčik
  • soľ, korenie podľa chuti
  • olivový olej podľa chuti

Príprava:

Pripravte potrebné zložky.

  1. Umyté kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, osolíme, potrieme cesnakom a marinujeme v sójovej omáčke po dobu 20 minút.
  2. Osmažíme kuracie prsia v panvici na najsilnejšom ohni na oboch stranách, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
  3. Listy šalátu umyjeme a usušíme. Môžete ich trochu ochutiť.
  4. Uhorku nakrájame na polkruhy a dáme na listy šalátu.
  5. Rajčiaky nakrájame a pridáme na šalát.
  6. Ochutíme soľou, korením, olivovým olejom, rozmiešame  a podávame na stôl.

Vynikajúci šalát s ľahkým dressingom

Tento šalát vám pomôže pri boji s nadbytočnými kilogramami. Výborne chutí a zasýti.

Potrebujeme:

  • 400 g kuracie prsia
  • 200 g pekingská kapusta
  • 4 paradajky
  • 2 vajcia
  • 2 ks farebná paprika
  • 1 uhorka
  • 200 g jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky horčice
  • Čierne korenie (mleté) podľa chuti
  • Soľ podľa chuti

Postup:

Nakrájame si kuracie mäso na stredné kúsky. Posypeme soľou a korením. Kuracie mäso opražíme na 1 lyžici oleja, mäso potom necháme vychladnúť. Čisté listy kapusty natrháme na kúsky. Uhorky papriky narežeme na kúsky. Zeleninu a kuracie mäso pridáme navrch kapusty. V samostatnej miske zmiešame prírodný jogurt s 1 lyžičkou olivového oleja, horčicou, soľou a korením. Celý šalát zamiešame a pridáme dresing. Navrch poukladáme paradajky a uvarené vajcia na tvrdo.

Francúzsky vrstvený šalát

Zloženie:

  • vajcia uvarené natvrdo 100 g
  • mrkva uvarená 100 g
  • cibuľa  100 g
  • cesnak 5 g
  • jablko 200 g
  • nízkotučný syr  (napr cottage syr) 50 g

Príprava:

  1. Vajcia, mrkvu, a ošúpané jablko aj syr nastrúhame.
  2. Cesnak veľmi jemne nakrájanme.
  3. Cibuľu jemne nasekáme, zabaríme vriacou vodou, ponoríme do ľadovej vody na 3 minúty a preložíme do jemného sitka. Necháme odtiecť vodu.
  4. Šalátové vrstvy: 1. vrstva – cibuľa, 2. vrstva – jablko, 3. vrstva – vajcia, 4. vrstva – mrkva + cesnak, 5. vrstva – syr. Vrstvy sa opakujú.
  5. Ochuťte kefírom alebo jogurtom.
  6. Vložte šalát do chladničky, nechajte ho stáť 1-1,5 hodiny.

Ľahký šalát s kuracím mäsom, mrkvou a hráškom

Zloženie:

  • 250 g vareného kuracieho mäsa
  • 100 g konzervovaného zeleného hrášku
  • 100 g varenej mrkvy
  • 3-4 lyžičky prírodného jogurtu
  • soľ

Príprava:

  1. Kuracie mäso a mrkva nakrájame úplne nadrobno.
  2. Pridajte zelený hrášok, soľ a ochuťte s prírodným jogurtom.

Šalát „Dúha“

3. Немного охладим и салат можно подавать!

Svieži a ľahký šalátik s minimom kalórií a množstvom vitamínov. Vynikajúca voľba na ľahký piatkovýobed, ktorý vám dodá množstvo množstvo energie a zároveň nezaťaží váš organizmus. Tak poďme na je jeho prípravu, nech si môžete čoskoro užívať farebnú dúhu na tanieri. :-)

Potrebujeme:

300 g kuracích pŕs

500 g čínskej kapusty

2 ks červenej cibule

1 ks žltej papriky

1 ks červenej papriky

Na zálievku:

1 zväzok zelenej cibuľky

1-2 strúčiky cesnaku

2 lyžice kyslej smotany

1 lyžicu dijonskej horčice

Korenie podľa chuti (bazalka, oregano, …)

Postup:

Kuracie mäso uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Kapustu, papriku, cibuľu a 1/2 zelenej cibuľky nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladnutým kuracím mäsom.

Pripravíme si zálievku. Pretlačený cesnak zmiešame s horčicou, smotanou a zelenou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.

Šalát s kuracím mäsom zalejeme omáčkou a môžeme podávať.

Kompletný fotopostup nájdete TU.

Ľahký šalát z čínskej kapusty

Potrebujeme:

1 menšiu čínsku kapustu

250 g cherry paradajok

50-60 g syra s nižším obsahom tuku

1 ks kuracích pŕs

2 krajce chleba (ideálne celozrnného)

Na zálievku:

3 lyžice gréckeho jogurtu

2 strúčiky cesnaku

1 lyžičku kôpru nasekaného nadrobno

1 lyžicu petržlenovej vňate nasekanej nadrobno

Soľ a korenie podľa chuti

Šťavu z citróna

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a na uvaríme, alebo nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji.

Čísnku kapustu nakrájame na pásiky a rajčiny pekrojíme na polovice a zmiešame s kapustou.

Z chlebíka odstránime kôrku a nakrájame na kúsky. Preložíme na plech vystlaný alobalom, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým povrch krutónov nie je zlatistý.

Pripravíme si zálievku – v miske zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme ku krájanej zelenine, posypeme syrom a prelejeme zálievkou. Nakoniec posypeme krutónmi.