Tento recept mám zo starej kuchárky a robím ho vždy, keď chcem mať dokonalé veterníky, venčeky alebo iné zákusky.
Potrebujeme:
50 g kryštálového cukru
Cca 5-6 lyžíc mlieka
220 g práškového cukru preosiateho
Salko (ak je treba upraviť hustotu)
Postup:
50 g cukru dáme na panvicu s hrubším dnom a necháme skaramelizovať dohneda. Keď sa cukor rozpustí a zhnedne, hneď pridáme jednu po druhej lyžice mlieka a za stáleho miešania rozvaríme. Hustotu zvyknem upraviť pomocou salka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
V miske máme pripravený cukor a postupne doň prilievame rozvarenú hnedú hmotu a miešame tak, aby vznikla jednotná hustá hmota. Karamel môžeme hneď používať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Danka B.