Hrnčekový koláčik „FEŠÁK“ s tvarohom : Ultra jednoduchá príprava – 30 minút a máte ho na stole!

Perfektný dezert ku kávičke, hotový za 30 minút. Vyskúšajte, je to také jednoduché, že tohoto fešáka pokojne zvládne aj váš manžel.
[mashshare]

Perfektný dezert ku kávičke, hotový za 30 minút.

 

 

Vyskúšajte, je to také jednoduché, že tohoto fešáka pokojne zvládne aj váš manžel.

Koláčik je jednoduchý ako bublanina ale vďaka tvarohovému krému tromfne aj zložité zákusky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak máte radi hrnčekové dezerty, tento si určite uložíte medzi svoje obľúbené.

 

 

Poznámka:

Na odmeranie surovín som použil hrnček s objemom 250 ml.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček práškového cukru

1 hrnček oleja

1 hrnček mlieka

2-3 lyžice kakaa

1 bal. prášku do pečiva 3 vajcia

Náplň:

 

 

1 vanička tvarohu

1 vajce

½ bal vanilkového pudingu

200 ml mlieka

Cukor alebo med na osladenie

2. verzia náplne:

1 vanička tvarohu

1 téglik kysej smotany

Cukor alebo med na dosladenie

Postup:

Nachystáme si väčšiu misku.

 

 

Príprava cesta je ultra jednoduchá.

Nachystáme si všetky suroviny na cesto.

A jednoducho ich dáme do miske a rozmiešame.

 

 

Miešame, kým nám nevznikne jednotné cesto.

Cesto rovnomerne navrstvíme na vymastený a vysypaný plech (prípadne stačí len vystlať papierom).

Náplň:

 

 

Na náplň ušľaháme mlieko s pudingom a pridáme tvaroh.

Osladíme medom alebo cukrom.

Náplň navrstvíme na cesto a zľahka do cesta zamiešame.

 

 

Môžete na to použiť varešku alebo vidličku, aby ste vytvorili na povrchu takýto pekný vzor.

Ja som namiesto pudingu v prvej verzii koláčika použil tvaroh zmiešaný s kyslou smotanou a bolo to tiež výborné.

Pečieme na 170 stupňoch asi 25 minút.

 

 

Koláč treba sledovať, každá rúra pečie inak.

Na ozdobu som ešte použila dvojfarbnú polevu.

 

 

Tmavú aj bielu čokoládu so rozpustal v mikrovlnke s trochou oleja a navrstvila na vrch koláča pred podávaním.

Z bielej čokolády som spravila vzor pomocou špáradla.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes