Tak trochu netradičné zemiakové placky s kukuricou a voňavou zelenou cibuľkou. A ak máte radi aj trochu pikantné pokrmy, odporúčame pridať pálivú papriku, ktorá celému pokrmu dodá tú správnu iskru. :-)
Potrebujeme:
700 g zemiakov
¼ šálky mlieka
1 väčšie vajce (príp. 2 menšie)
1 šálku konzervovanej alebo mrazenej kukurice
1 ½ lyžice nadrobno nasekanej zelenej cibuľky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 pálivú papriku (voliteľné)
1 ½ šálky hladkej múky
Soľ, čierne mleté korenie a majorán
Postup:
Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s mliekom, vajíčkom, soľou a koreniami. Pridáme zelenú cibuľku, pálivú papriku, kukuricu a nakoniec aj múku. Dôkladne premiešame, aby sme vytvorili homogénne cesto. Podľa potreby môžeme pridať ešte trochu múky.
Z cesta formujeme lyžicou jednotlivé placky, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame s kyslou smotanou, alebo iným dresingom podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika