Výborný recept na šišky trochu inak – bez vyprážania, jednoduché a pritom neskutočne chutné. Sú fantastické!
Potrebujeme:
200 ml mlieka
20 g droždia
1 lyžicu práškového cukru
300 g hladkej múky
1 vaječný žĺtok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
30 g roztopeného masla alebo margarínu
Náplň:
250 g tvarohu
100 g hrozienok
1 lyžicu práškového cukru
1 bal. Vanilkového cukru
2 žĺtky
Postup:
Do 100 ml vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme práškový cukor. Rozmiešame a potom počkáme, kým vyjde kvások. V miske zmiešame múku s ostatnými prísadami a pridáme aj kvások. Vypracujeme stredne tuhé cesto – ak je príliš hutné, pridáme viac mlieka, ak naopak príliš tekuté, pridáme múku.
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme jednotlivé kolieska a necháme ešte 10 minút podkysnúť.
Tvaroh rozmiešame s vaječnými žĺtkami, hrozienkami a cukrom. Na každý kruh navrstvíme asi 1-2 lyžičky náplne a prikryjeme druhým kruhom. Okraje zatlačíme prstami, alebo vidličkou. Šišky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov. Pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom stiahneme na 180 stupňov a pečieme ešte 20 minút. Po upečení potrieme maslom a posypeme cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked