Výborný recept, ktorý nám pripravovala švagriná zo Srbska. Jednoduché jedlo, hotové behom chvíľky a chutí to výborne. U nás je veľmi populárne.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
1,5 – 2 kg zemiakov nakrájaných na kocky
Marináda:
2 lyžice oleja
1 lyžicu horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice pálivého kečupu (alebo sladkého, ak nemáte radi pálivé)
1 lyžičku worcesterskej omáčky
1 lyžičku štipľavej mletej červenej papriky
1 lyžičku drvenej rasce
1 lyžičku sušenej majoránky
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
2 lyžičky soli
1 lyžičku sušeného majoránu
Postup:
Mäso zmiešame s ostatnými prísadami na marinádu a dáme aspoň na 2 hodiny do chaldnu marinovať. Zemiaky nakrájame, preložíme na vymastený pekáč a na vrch uložíme marinované mäsko aj s marinádou. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Potom alobal zložíme a mäsko necháme dôjsť tak, aby sa pekne zapieklo na povrchu. Teplotu môžeme na dopekanie znížiť na 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Lucka F.