Žiaden stužený tuk ani olej: Recept na najlepšiu čokoládovú polevu od vychýrenej cukrárky z našej dediny, neláme sa a vydarí sa každému!

Naša pani cukrárka je skutočne génius, jej torty, zákusky a pečivo sú neskutočné. Môžete do nej dobrotky len namáčať, alebo ak robíte napríklad tortu, jednoducho prelejte cez vrch.
[mashshare]

Naša pani cukrárka je skutočne génius, jej torty, zákusky a pečivo sú neskutočné.

 

 

Môžete do nej dobrotky len namáčať, alebo ak robíte napríklad tortu, jednoducho prelejte cez vrch.

Poleva je fantastická a vôbec sa neláme.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ja nie som veľmi zdatná cukrárka, ale táto sa mi vždy podarí a je skvelá.

A najlepšie je, že žiaden stužený tuk ani olej na jej prípravu nepotrebujete.

Všetko je len o dvoch prísadách.

 

 

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie

250 g čokolády (ja používam peniažteky, alebo klasickú tabuľkovú)

Postup:

Šľahačku si nalejeme do hrnca a zahrievame.

Keď je horúca, pridáme čokoládu a miešame.

 

 

Keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme, nevaríme!

Zmes necháme vychladnúť a polievame zákusky, torty, alebo namáčame vianočné pečivo.

Poleva je výborná, odporúčam!

Drahomíra V.

Trik profíkov pre dokonale lesklú polevu

 

 

Tiež pripravujete čokoládovú polevu tak, že jednoducho rozpustíte čokoládu na varenie v teplom vodnom kúpeli s tukom.

Ak chceme redšiu a tenšiu, pridáme rastlinný olej.

Ak má byť na koláči hrubšia, pridáme tuk na polevy, kokosový olej alebo obyčajné maslo, keďže tieto tuky pomerne rýchlo a dobre tuhnú.

 

Aby sa poleva dokonale leskla – trik profíkov

Naším cieľom je ale poleva, ktorá sa bude aj po čase nádherne lesknúť.

To docielime jednoduchým trikom, ktorý používajú aj profíci.

V miske so studenou vodou necháme napučať niekoľko plátkov čírej želatíny.

 

 

Potom v hrnci tesne pod bod varu ohrejeme smotanu na šľahanie a nalejeme ju do misy na nasekanú čokoládu.

Jemným premiešaním čokoládu úplne rozpustíme.

Poleva, ktorá sa pri krájaní neláme

Ak sa už teraz chystáte na vianočné pečenie, tieto recepty sa vám budú skvele hodiť.

S nimi pripravíte výbornú čokoládovú polevu na vaše dezerty, ktorá sa neláme a chutí vynikajúco.

 

Potrebujeme:

Recept č. 1:

100 g maslo

2-3 lyžice kakao

1 lyžica hladká múka

1/2 lyžičky práškový cukor

5 lyžíc mlieko

vanilková aróma

Recept č. 2:

150 g horká čokoláda

1 lyžica kakao

1 hrnček kr. cukor

0,5 šálky vody

Recept č. 3:

125 ml smotana na šľahanie

125 g horká čokoláda

Postup:

Recept č. 1:

 

 

50 g masla, kakao, hladkú múku, práškový cukor a mlieko privedieme k varu a za stáleho miešania spojíme.

Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku.

Ak vám hmota veľmi stuhne pridáme viac mlieka.

Recept č. 2:

 

 

Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 1/2 šálky vody.

Zmes ohrievame na miernom ohni, kým nezhustne a následne pripravenú čokoládou polejeme tortu alebo rezy.

Recept č. 3:

 

Smotanu na šľahanie zahrejeme v hrnci na miernom ohni, avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu – vtedy smotana nestuhne.

Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu.

Miešaním ju rozpustíme.

Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes