Ochutnali sme pred rokom na lyžovačke a odvtedy inú ani nerobím. Môžete použiť aj iné mäsko, ale krkovička je krkovička!
Potrebujeme:
Plátky krkovičky
Zeleninové lečo
1 téglik šľahačky
Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
150 g najemno nastrúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Voliteľné:
Zemiaky
Postup:
Ak chcete mať komplet obed, hoďte pod krkovičku zemiaky(my máme radšej ryžu, ale to je na každom človeku :-)). Takže mäso si naklepme a okoreníme – soľ, grilovacie a čierne korenie. Uložíme na vymastený plech a každý kúsok potrieme lečom, posypeme syrom a zalejeme šľahačkou. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 40-50 minút – tak, aby bolo mäsko mäkučké. Ak pečiete dlhšie, odporúčam dať na začiatok aj alobal a potom ho zložiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Alena G.