Máte radi jogurtové marinády? Táto je výborná a kuriatko vďaka nej krásne rozvoniava. Ak máte radi pálivé, pokojne pridajte aj štipku pálivého korenia.
Potrebujeme:
Kuracie stehienka dolné
1 kg zemiakov – ošúpaných, nakrájaných
2 cibule – ošúpané, nakrájané
Marináda:
300 ml bieleho jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ citróna – šťavu
2 lyžice sójovej omáčky
½ lyžičky bieleho mletého korenia
2 strúčiky cesnaku pretlačeného
2 lyžičky kari korenia – voliteĽné
Soľ
Postup:
Prísady na marinádu zmiešame, pridáme kuracie mäsko, dobre premiešame a necháme marinovať v chlade aspoň 3 hodiny (ideálne cez noc).
Na vymastený plech uložíme zemiaky, cibuľku a pridáme aj marinované stehienka spolu s marinádou. Na stehienka môžeme ešte uložiť plátky masla.
Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov. Keď je mäso mäkké, odokryjeme a necháme aspoň 15-20 minút zapiecť dochrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)