Výborný obed raz-dva.
Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred.
Šťavnatejšie, zdravšie a chutia jedna báseň!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa
200 g staršieho chlebíka bez kôrky
200 ml mlieka
2 vajcia – rozmiešané
1 veľkú cibuľku
300-400 g mrkvy
2,5 lyžičky soli (prípadne podľa chuti)
Mleté čierne korenie
Masť alebo olej na vymastenie formy
Ďalej budeme potrebovať:
Vajcia
Postup:
Mrkvu očistíme a nastrúhame.
Chlebík nakrájame na kúsky, alebo natrháme a zalejeme mliekom.
Rozmiešame na kašu, prípadne zomelieme v mlynšeku na mäso (zároveń ho tak očistíme od mäsa, ak sme si ho mleli sami doma).
Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlatista.
Pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme.
Potom všetky prísady (aj chlebík, ktorý sme si trochu vymačkali z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa).
Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.
Zo zmesi tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré prekladáme na pelch a v strede vyformujeme otvor.
Do každého otvoru rozpijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov.
Pečieme asi 40-45 minút.
Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov.
Necháme zapiecť dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)