10-minútové medovníčky z kefíru aj pre úplných začiatočníkov: Toto je najjednoduchší recept!

Ak máte doma kefír, neváhajte sa pustiť do tohto receptu. Perníčky sú výborné,nadýchané a skutočne luxusné!
[mashshare]

Ak máte doma kefír, neváhajte sa pustiť do tohto receptu. Perníčky sú výborné,nadýchané a skutočne luxusné!

Potrebujeme:

350 ml kefíru

1 pohár kr. cukru

2 žĺtky

1 bielok

1 lyžicu medu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku korenia do perníka

3 lyžice oleja

1 lyžičku jedlej sódy

2-2,5 šálky chaldejskej múky (uvidíte podľa konzistencie cesta)

Na polevu:

1 bielok

3 lyžice práškového cukru

Postup:

Žĺtky a jeden bielok vymiešame s medom a cukrom, do tejto zmesi pridáme aj kefír a rastlinný olej. Premiešame a postupne pridáme aj preosiatu múku so sódou.

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Pomocou pohára vykrajujeme jednotlivé kolieska.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 25 minút.

Po 20-25 minútach rýchlo potrieme bielkom rozmiešaný s cukrom a dáme na rúry ešte na 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes