Guzhero je lahodné francúzske slané pečivo, ktoré sa pripravuje z maslového cesta. Tieto mini-žemle sú ideálne ako slané predjedlo, alebo chuťovka k poháru vína. Ich príprava je jednoduchá a na vašom stole budú rozvoniavať už o pol hodiny!
Potrebujeme:
4 lyžice masla
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku soli
1 šálku mlieka
4 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku strúhaného syra
1 lyžičku horčice (ideálne francúzskej)
Štipku čierneho mletého korenia
Na potretie:
1 lyžicu roztopeného masla
1 strúčik cesnaku
Na posypanie:
Čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
V hrnci zohrejeme maslo, pridáme mlieko a privedieme k varu. Potom postupne pridáme múku, dochutíme soľou, korením a premiešame. Za stáleho miešania varíme zmes na miernom plameni, kým nezhustne.
Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom do hmoty vmiešame vajcia (jedno po druhom), syr a horčicu. Dôležité je zmes dôkladne vymiešať.
Rúru nastavíme na 220 stupňov.
Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Na plech vrstvíme lyžicou cesto a vytvárame guľôčky alebo tyčinky, ktoré by medzi sebou mali mať dostatočné rozostupy.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov. Po niekoľkých minútach znížime teplotu na 190 stupňov a pečieme ešte 12 minút, alebo kým pečivo na povrchu nemá ružovkastú farbu.
Hotové žemle potrieme roztopeným maslom do ktorého pretlačíme 1 strúčik cesnaku. Žemličky podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vilingstore