Malinovo-smotanové trubičky hotové za pár minút!

U nás doma je zvykom, že vždy je niečo dobré napečené a na raňajky, alebo po dobrom jedle si môžeme spoločne pochutnať na domácom sladkom dezerte. Niekedy však nie je čas na zložité vypekania a ja sa preto snažím vytvoriť skvelé dobroty, čo najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom. Mojím favoritom sú dezerty z lístkového cesta a jasným víťazom tieto voňavé malinovo-smotanové trubičky!
[mashshare]

U nás doma je zvykom, že vždy je niečo dobré napečené a na raňajky, alebo po dobrom jedle si môžeme spoločne pochutnať na domácom sladkom dezerte. Niekedy však nie je čas na zložité vypekania a ja sa preto snažím vytvoriť skvelé dobroty, čo najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom. Mojím favoritom sú dezerty z lístkového cesta a jasným víťazom tieto voňavé malinovo-smotanové trubičky!

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

200 ml kyslej smotany 20%

1 šálku malín (čerstvé, mrazené alebo zavárané)

Ďalej budeme potrebovať:

Práškový cukor na posypanie aj osladenie smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Trochu múky na vyvaľkanie cesta

1 vaječný žĺtok na potretie

Postup:

Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a obe rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika – prípadne môžeme pracovať s dvoma hárkami rozvaľkaného cesta a ušetriť si tak prácu.

Každý obdĺžnik narežeme na 6 štvorcov. Na okraj každého štvorca navrstvíme smotanu zmiešanú s cukrom a na vrch uložíme maliny. Potom štvorčeky zrolujeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený olejom.

Vrch trubičiek potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.

Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes