U nás doma je zvykom, že vždy je niečo dobré napečené a na raňajky, alebo po dobrom jedle si môžeme spoločne pochutnať na domácom sladkom dezerte. Niekedy však nie je čas na zložité vypekania a ja sa preto snažím vytvoriť skvelé dobroty, čo najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom. Mojím favoritom sú dezerty z lístkového cesta a jasným víťazom tieto voňavé malinovo-smotanové trubičky!
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
200 ml kyslej smotany 20%
1 šálku malín (čerstvé, mrazené alebo zavárané)
Ďalej budeme potrebovať:
Práškový cukor na posypanie aj osladenie smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Trochu múky na vyvaľkanie cesta
1 vaječný žĺtok na potretie
Postup:
Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a obe rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika – prípadne môžeme pracovať s dvoma hárkami rozvaľkaného cesta a ušetriť si tak prácu.
Každý obdĺžnik narežeme na 6 štvorcov. Na okraj každého štvorca navrstvíme smotanu zmiešanú s cukrom a na vrch uložíme maliny. Potom štvorčeky zrolujeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený olejom.
Vrch trubičiek potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.
Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk