Prekvapte svojich hostí originálnym nápadom na servírovanie šalátu – v jedlých mrkvičkách z lístkového cesta. Podľa chuti však môžete voliť sladké ale aj slané náplne. Výsledok bude vždy vynikajúci a očarí už na prvý pohľad! J
Potrebujeme:
Na mrkvy:
500 g lístkového cesta
Mrkvovú šťavu zmiešanú s paradajkový pretlakom
Na šalát:
200 g šunky nakrájanej na kocky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 čerstvé uhorky
2 vajcia uvarené natvrdo
1 cibuľu
Zelené bylinky podľa chuti
Majonézu
Ptržlenovú vňať na ozdobu
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na pracovnej doske. Potom cesto narežeme na pásiky široké asi 1 cm. Pripravíme si kovové špice a obalíme ich prúžkami cesta tak, aby sa trochu prekrývali.
Potom cesto potrieme zmesou mrkvovej šťavy a paradajkového pretlaku, aby sme získali oranžový odtieň. Prípadne môžeme použiť oranžové potravinárske farbivo. Pečieme v rúre pri teplote 190 stupňov približne 20 minút.
Medzitým v miske nastrúhame uvarené vajcia na hrubom strúhadle, pridáme nakrájané uhorky, šunku, cibuľu, bylinky a majonézu. Všetko spolu dôkladne premiešame.
Šalát preložíme do plastového vrecka, odrežeme jeden roh a naplníme vychladnuté mrkvičky z cesta. Ozdobíme šalátom, rukolou, kôprom alebo petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk