Výborný nápad na prípravu pečenej krkovičky v rúre, je fantasticky šťavnatá a chutí ako keď si ju v lete pripravíte na grile.
Potrebujeme:
8 plátkov krkovičky
4 strúčikov cesnaku
1 väščiu cibuľku
3 lyžice oleja
3 lyžice sójovej omáčky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu medu
1 lyžicu horčice
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľu nakrájame na plátky a a zmeišame s ostatnými prísadami na marinádu. Mäsko si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a vložíme do marinády aspoň na 2 hodiny
Mäsko potom pečieme na rošte v rúre, pod rošt si dáme plech,a b.
Mäsko pečieme pri teplote 200 stupňov, kým nie je na povrchu zlatisté, potom vyberieme, potrieme zmesou sójovej omáčky, medu a medu – dáme ešte na 5 minút zapiecť do rúry, na mäsku sa vytvorí krásna kôrka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Ivana J.