Máte radi známe karamelové tyčinky Twix z obchodu? Dnes vám prinášame skvelý tip, ako si pripraviť skvelú domácu verziu tejto maškrty pre celú rodinu. Chutí skutočne úžasne!
Potrebujeme:
Cesto:
1 šálku hladkej múky
80 g masla
2 lyžice cukru
2 žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kyslej smotany
Štipku soli
Karamelová vrstva:
1 plechovku kondenzovaného mlieka
15 g masla
Poleva:
200 g mliečnej čokolády
Postup:
Dobre vychladené maslo nakrájame na kocky a zmiešame s múkou, cukrom, soľou, žĺtkami a smotanou. Vypracujeme tuhé, drobivé cesto.
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a na dno vtlačíme rukami cesto. Potom formu s cestom vložíme na 30 minút do chladničky.
Keď cesto z chladničky vyberieme, vložíme ho do vyhriatej rúry, kde pečieme 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
Plechovku Salka vložíme do hrnca s vodou a varíme cca 2 hodiny, aby Salko získalo krásnu karamelovú farbu. Plechovka by mala byť celá zaliata vodou a preto ju počas varenia dolievame.
Prípadne, môžeme karamel získať tak, že Salko vylejeme do hrnca s dvojitým dnom spolu s 15 g masla a za stáleho miešania varíme 20-30 minút.
Hotový karamel navrstvíme na cesto a rovnomerne rozotrieme.
Nakoniec si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Potom čokoládu rovnomerne navrstvíme na vrch dezertu a vložíme ho na 3-4 hodiny stuhnúť do chladničky.
Twix dezert podávame nakrájaný na kúsky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk