Perfektný tip pre každého, kto má rád majonézu, ale rád by si doprial ľahšiu alternatívu. Je výborná do šalátov, aj len tak na chlebík. Ochutnajte, je výrobná. Ideálne je, ak máte na prípravu domáce vajcia!
Potrebujeme:
1 žĺtok
1 bielok
1 lyžičku horčice
Soľ a korenie podľa chuti
4-5 lyžíc smotany na šľahanie 33%
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Žĺtok spolu s bielkom a horčicou ušľaháme ručným šľahačom na najvyššej rýchlosti. Keď je vajce vyšľahané, znížime otáčky a po lyžičkách všľahávame smotanu. Nakoniec zmes dochutíme soľou a korením a šľaháme, kým nevznikne krémová hmota – konzistencie ako klasická majonéza.Pridajte soľ a korenie a miešajte, až kým vám nevznikne hustá krémová hmota. Skladujeme v chlade, v sklenom uzatvárateľnom pohári.
Zdroj: bidista