Moja finta na čistenie rúry: Pre všetkých, čo nenávidia drhnutie, toto len dajte do rúry a viac sa nestaráte!

Minule robila v rúre bravčový pekáč a paradajková omáčka mi oprskala celú rúru. Našťastie, už nepanikárim, pretože mám skvelý trik na čistenie - nie z mojej hlavy ale z netu :-). Nepoužívam čpavok ani iné smradľavé chémie, stačí vám obyčajný prášok do pečiva.

Minule robila v rúre bravčový pekáč a paradajková omáčka mi oprskala celú rúru. Našťastie, už nepanikárim, pretože mám skvelý trik na čistenie – nie z mojej hlavy ale z netu :-). Nepoužívam čpavok ani iné smradľavé chémie, stačí vám obyčajný prášok do pečiva.

Potrebujeme:

150 ml studenej vody

2-3 bal. prášku do pečiva

Keramickú misu na pečenie

Trochu octu (dávam od oka)

Postup:

Všetko zmiešam v mise a jednoducho dám do rúry pri teplote 100 stupňov (ideálne dajte hneď po pečení, rúra vám nevychladne). Nechám asi 30-45 minút a potom len ľahko zotriem steny – zmes krásne všetko zmäkčí a ide to jedna radosť-bez drhnutia. Toto praktizujem, ak keď potrebujem vygruntovať celú kuchyňu pred Vianocami. Odporúčam!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mirka J.

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.