Minule robila v rúre bravčový pekáč a paradajková omáčka mi oprskala celú rúru. Našťastie, už nepanikárim, pretože mám skvelý trik na čistenie – nie z mojej hlavy ale z netu :-). Nepoužívam čpavok ani iné smradľavé chémie, stačí vám obyčajný prášok do pečiva.
Potrebujeme:
150 ml studenej vody
2-3 bal. prášku do pečiva
Keramickú misu na pečenie
Trochu octu (dávam od oka)
Postup:
Všetko zmiešam v mise a jednoducho dám do rúry pri teplote 100 stupňov (ideálne dajte hneď po pečení, rúra vám nevychladne). Nechám asi 30-45 minút a potom len ľahko zotriem steny – zmes krásne všetko zmäkčí a ide to jedna radosť-bez drhnutia. Toto praktizujem, ak keď potrebujem vygruntovať celú kuchyňu pred Vianocami. Odporúčam!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mirka J.