Či už si mleté mäso kúpite v obchode, alebo zomeliete doma, pre ďalšie použitie je veľmi dôležité, aby ste ho správne uskladnili. Najlepším spôsobom, ktorý zabezpečuje najdlhšiu trvanlivosť, je vložiť ho do mrazničky. Častým problémom však býva to, že keď budeme chcieť nabudúce použiť menšie množstvo, musíme vybrať celú masu, nechať ju dostatočne rozmraziť, aby sme mäso dokázali oddeliť. Zvyšok potom opäť vložíme do mrazničky.
Určite však viete, aké riziká predstavuje viacnásobné rozmrazovanie a zmrazovanie surového mäsa. Dokonca aj rozsiahly prieskum realizovaný North American Meat Institute ukázal, že až 70% respondentov skladuje mleté mäso nesprávnym spôsobom a opätovným zmrazovaním a čiastočným rozmrazením celej masy za účelom získania menšej časti mäsa – sa vystavujú značným zdravotným problémom. Inštitút vydal odporučenie, podľa ktorého by mäso malo byť hlboko zmrazené v menších porciách, vďaka čomu sa problému s rozmrazovaním vyhneme.
Prinášame vám skvelý tip, ako mäso skladovať bezpečne tak, aby sme si kedykoľvek mohli vziať potrebné množstvo bez toho, aby sme museli rozmrazovať celé množstvo. Tento spôsob tiež umožňuje skladovať všetko mäso spoločne v jednom plastovom obale, ale zároveň v častiach, ktoré jednoducho oddelíte. Navyše, tento nápad vám ušetrí množstvo miesta v mrazničke, ktoré môžete využiť na skladovanie ďalších pochúťok! :-)