Môžu byť tvrdé ako kosť, no vďaka tomuto triku vám zmäknú za pár minút a ostanú také, kým ich nezjete: Rada pre každého, kto sa chystá piecť perníčky!

Rada pre každého, kto bude piecť perníčky a nechce ich mať tvrdé: Zabudnite na krajec chleba či jablko, tento trik používam roky a nesklamal ma!
[mashshare]

Vždy, keď pečieme perníčky, po upečení sú všetky krásne mäkučké a vláčne, len čo vychladnúť, tane sa z nich zbraň hromadného ničenia a to bez ohľadu na recept, ktorý použijem. Roky som skúšala všelijaké triky a vychytávky s jablkom alebo krajcom chleba, ktoré sa vkladajú do dózy s perníčkami. Zaručene mi však funguje táto metóda a rada sa o ňu podelím!

Potrebujeme:

Tvrdé perníčky

Rošt

Pekáč

Vodu

Postup:

Perníčky klasicky upečieme, necháme vychladnúť, odležať a ozdobíme, ako ste zvyknutí. Asi po dvoch dňoch, keď už mám perníčky tvrdé ako kameň, pustím sa do ich „zmäkčovania“ – nebojte sa, je to naozaj rýchle. Perníčky uložíme na rošt a vložíme do rúry. Na pekáč, alebo hlbší plech nalejeme vriacu vodu a vložíme na spodok rúry, rošt s perníčkami dáme do vrchnej časti rúry. Rúru zavrieme, nezapíname, neotvárame, len necháme tak, asi 5-10 minút -ak máte tenšie perníčky stačí 5 minút, ak hrubšie tak aj 10. Potom celý rošt z rúry vyberiem, preložíme na pracovnú dosku a necháme perníčky 5-10 minút uschnúť. Následne už stačí len dať do plechovej dózy, zavrieť a máte ich krásne mäkké, až kým sa nezjedia!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Milada J.

[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.