Krkovičku som nikdy príliš nemusela, zdala sa mi príliš žuvačkovitá a mastná. Tento recept ma však presvedčil, že aj toto mäsko môže chutiť výborne. Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása – na prípravu potrebujete len 5 prísad.
Potrebujeme:
4 kúsky bravčovej krkovičky
Soľ a čierne korenie
Olivový olej
1 strúčik cesnaku
Sušenú bazalku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Mäso, umyjeme osušíme a zľahka naklepeme. Osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s bazalkou a pretlačeným cesnakom. Takto pripravené mäsko uložíme do uzatvárateľnej misky a necháme marinovať v chladničke. Ja to robím tak, že mäsko pripravím ráno a urobím na večeru. Najlepšie a najjemnejšie je však vtedy, ak ho marinujete 3 dni, vtedy je výsledok úplne luxusný. Pripravujeme tak, že jednoducho opražíme na rozpálenej panvici – na každej strane smažíme 5 minút. Výborný je tento recept aj na víkendovú grilovačku.