Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou
Potrebujeme:
1,5 kg krkovičky nakrájanej na plátky
10 strúčikov cesnaku
2 väčšie cibuľe nakrájané na kolieska
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na omáčku:
4 lyžice oleja
4 lyžice sójovej omáčky
10 lyžíc pikantného kečupu
Sladkú mletú papriku
Mleté čierne korenie
Postup:
Krovičku si nakrájame na plátky.
Plech si vymastíme olejom.
Na plech uložíme vrstvu cibule a na cibuľu uložíme plátky mäsa.
Osolíme ich a potrieme pretlačeným cesnakom.
Mäso pokryjeme zvyšnou cibuľou a jednoducho prelejeme omáčkou – zmiešame si na ňu kečup olej, sójovku, papriku a mleté korenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 1-1,5 hodiny.
Hotovo, podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Poznámka: Ja zvyknem piecť najskôr pod alobalom a na koniec nechám pri vyššej teplote dopiecť. Krkovička je takto fantasticky šťavnatá a akurát do chrumkava opečená.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)