Veľmi chutné zemiaky na grécky spôsob s úžasnou vôňou, ktorá naplní celú vašu kuchyňu. Tajomstvo spočíva v pridaní citrónovej šťavy, ktorá v kombinácii s použitými koreninami a bylinkami, vytvára skutočne delikátny zážitok.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
¼ šálky olivového oleja
¼ šálky rozpusteného masla
½ citróna
1 lyžičku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku sušeného oregana
½ lyžičky sladkej papriky
1 lyžičku sušeného cesnaku
1/3 lyžičky pálivej papriky
2 lyžice čerstvej pertžlenovej vňate a bazalky najemno nasekaných
Postup:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Pripravíme si koreniny, olej, roztopené maslo a šťavu z ½ citróna. Olej, maslo, citrónovú šťavu, koreniny a soľ zmiešame v miske.
Zemiaky nakrájame a zmiešame s bylinkovou zmesou. Potom ich preložíme na pekáč. Nakoniec ešte posypeme sladkou paprikou.
Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ešte 20-25 minút (v závislosti od odrody zemiakov).
Hotové zemiaky prikryjeme alobalom a necháme ešte 10 minút odstáť. Nakoniec posypeme čerstvými byinkami a citrónovou kôvorou
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rutxt