Zemiaková kaša má viacero spôsobov prípravy. Vyskúšala som verziu s maslom, so smotanou a dokonca aj s mliekom. Najlepší a najchutnejší výsledok som však dosiahla s použitím jednej tajnej ingrediencie, ktorá dokáže premeniť obyčajné jedlo na skutočnú delikatesu. Mojou tajnou prísadou je smotanový syr. A chcete vedieť, aký mala táto pochúťka ohlas? Môj manžel povedal, že lepšiu kašu nikdy predtým nejedol. :-)
Potrebujeme:
6 väčších zemiakov
1/3 šálky smotany na šľahanie 33%
3 lyžice masla
½ šálky smotanového syra
Ďalej budeme potrebovať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Lis na zemiaky
Postup:
Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovicu a dáme uvaríme v slanej vode. Keď voda zovrie, varíme cca 15 minút, alebo kým zemiaky nie sú dostatočne mäkké.
Kým sa zemiaky uvaria, v miske zmiešame smotanu, maslo a smotanový syr. Zmes preložíme na sporák a na mierom plameni miešame, kým zmes nie je hladká a teplá.
Uvarené zemiaky pretlačíme cez lis. Pridáme smotanovú zmes a miešaním vytvoríme hladkú kašu.
zdroj: womansworldmag