Táto torta je veľmi chutná a navyše jej príprava nie je zložitá. Ľahučké cesto, jemný maslový krém a čokoládovo – vanilkové poleva sú dokonalou zárukou fantastického dezertu. Vyskúšajte ho!
Potrebujeme:
Cesto:
1 šálku hladkej múky
¾ šálky cukru
1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
5 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vanilkový cukor podľa chuti
Krém:
1 vajce
1 šálku mlieka
1/3 šálky cukru
2 ½ lyžice hladkej múky
100 g mascarpone
50 g masla
Poleva:
50 g masla
3 lyžice kakaa
4 lyžice cukru
4 lyžice smotany na šľahanie
Vanilkový cukor podľa chuti
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Vajcia vyšľaháme c kryštálovým aj vanilkovým cukrom. Postupne pridáme múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešame. Cesto navrstvíme do okrúhlej formy, ktorú sme vymastili maslom. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov cca 1 hodinu.
Medzitým pripravíme krém. Vajce zmiešame s cukrom, pridáme mlieko a múku. Všetko dôkladne zmiešame a preložíme na mierny plameň. Varíme, kým hmota nezhustne. Keď zmes zhustne, zložíme ho z plameňa a vmiešame doň našľahané maslo a mascarpone. Krém je pripravený.
Nakoniec pripravíme polevu. Na panvicu preložíme maslo nakrájané na menšie kúsky. Maslo rozpustíme na miernom plameni. Potom pridáme kakao, cukor, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Všetko dôkladne miešame na miernom ohni, kým sa cukor celkom nerozpustí. Poleva by sa nemala variť.
Hotový korpus vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a prerežeme na dve polovice. Na spodnú polovicu navrstvíme krém. Potom prikryjeme vrchnou polovicou a vrch natrieme čokoládovou polevou. Hotovú tortu dáme na 3-4 hodiny stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)