Skvelý obed pre celú rodinu. Pripravte si zrýchlenú verziu klasickej pizze, tentokrát z vláčneho smotanového cesta a bez kvasníc. Pizzu môžete doladiť ingredienciami, ktoré na klasickej pizze najviac obľubujete. My vám prinášame verziu s kuracím mäsom, paradajkami a farebnou paprikou.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
2-3 lyžice kyslej smotany (alebo majonézy)
Hladkú múku (cca 3 lyžice)
Obloha:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 – 200 g strúhanej mozzarelly
1 väčšiu paradajku
150 – 200 g kuracie mäsa
Farebnú sladkú papriku
Zelené bylinky podľa chuti (petržlenovú vňať, kôpor, zelenú cibuľku)
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kúsky, ochutíme soľou a korením a orestujeme na rastlinnom oleji dozlatista.
Vajcia zmiešame s kyslou smotanou a postupne pridávame múku. Množstvo múky volíme tak, aby sme získali cesto s konzistenciou „hustej smotany“.
Cesto prelejeme do vymastenej formy s priemerom 26 cm.
Na cesto uložíme kúsky orestovaného kuracie mäsa, kúsky papriky, kolieska paradajok, prípadne iné ingrediencie podľa chuti.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 10 – 15 minút, alebo kým cesto nezhnedne a nestvrdne..
Potom pizzu vyberieme, posypeme zelenými bylinkami, syrom a vložíme ešte na cca 5 minút do rúry.
Vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk