Výborný receptík, ktorý robím aj na sladké poháre. Chutí výborne a mne dokonca chutí ešte viac, ako parížska šľahačka.
Potrebujeme:
250 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
120 g bielej čokolády
1 lyžicu práškového cukru
4 ks kapučína v sáčkoch (spolu 30 g)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
V hrnci zahrejeme smotanu a pridáme nelámanú bielu čokoládu. Pridáme kapučíno, zahrievame za stáleho miešania a keď sa čokoláda rozpustí a celá zmes sa spojí, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Vychladenú zmes necháme na noc v chladničke.
Mascarpone našľaháme s cukrom tak, aby nám vznikla nadýchaná krémová konzistencia.
Z chladničky vyberieme smotanovo-čokoládovú hmotu a ušľaháme podobne ako klasickú šľahačku – do zhustnutia. Nakoniec opatrne vmiešame mascarpone hmotu a náš krém je hotový.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)