Myslíte si, že nádherné pečivo s úžasným zdobením je len prácou profesionálnych cukrárov? Omyl, Julia je obyčajná žena, ktorá jednoducho vždy rada piekla a pripravovala domáce dezerty. Dnes sú jej výrobky vychýrené široko-ďaleko a je o ne obrovský záujem. Julia však tvrdí, že úžasne zdobené dezerty dokáže vytvoriť úplne každý – jediné, čo k tomu potrebujete je obyčajný papier na pečenie a obyčajná tabuľka čokolády.
Stačí len rozpustiť a naniesť na papier
Julia tvrdí, že najdôležitejšie zo všetkého je správna textúra polevy na zdobenie. Získate ju z obyčajnej čokolády, do ktorej však nesmiete nič predávať. Žiadna voda ani olej, čo smotana. Jednoducho čokoládu nalámte na kúsky a preložte do vodného kúpeľa. Keď sa zmes rozpustí, jednoducho ju naneste do zdobiaceho vrecka s najtenším nástavcom – vytvoríte si akési pero, ktorým nakreslíte čokoládový vzor na rovný papier na pečenie. Potom vzor aj s papierom opatrene preložíme do chladničky, kde čokoláda stuhne. Potom opatrene oddelíme vzor od povrchu papiera pomocou noža a umiestníme na trotu.
Vzory z bielej čokolády vytvoríte rovnakým spôsobom!
Namočte do čokolády listy, vyzerá to úžasne!
Postup je úplne rovnaký. Listy očistite a jednoducho namočte do rozpustenej čokolády. Šup na jednu hodinu do chladničky a potom môžete čokoládu od listov jednoducho oddeliť.
Prípadne čokoládu môžete na povrch listov natrieť štetcom.
Najjednoduchší vzor je pavučina. Stačí, ak na povrch torty nanesiete svetlú polevu a z papiera na pečenie si urobíte špic na zdobenie s tenkým otvorom.
Naplňte doň čokoládu a nakreslite ňou na povrch torty kruhy v približne rovnakej vzdialenosti od seba (od stredu smerom k okraju torty), potom stačí zobrať špáradlo a prechádzať po povrchu z čokolády tak, aby ste vytvorili vzor siete.
Zdobenie bublinkovou fóliou
Pozrite sa, aké úžasné zdobenie môžete takto vytvoriť. napadlo by vám to?