Výborné langoše, ktoré sa nedajú prirovnať k ničomu – sú jednoducho dokonalé!
Potrebujeme:
1 kg hladkej múky
200 ml mlieka
600 ml kefíru
50 g čerstvého droždia
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu coli
1 lyžičku cukru
Na potretie:
Olej s cesnakom
Postup:
Z mlieka, kvásku a cukru prirpavíme kvások. Ostatné suroviny zmiešame v miske a pridáme aj kvások. Pomocou šľahača s metličkami na miešanie cesta, vymiešame jednotné cesto. Cesto prikryjeme fóliou a odložíme do chaldničky, kde necháme kysnúť aspoň 24 hodín. Cesto vďaka tomu úžasne nabobtná a bude plné bubliniek.
Pomúčenými rukami odoberáme z cesta jednotlivé kúsky cesta a na doske ich ponaťahujeme na placky – langoše. Vyprážame na rozpálenom oleji – môj tip, keď smažíme z jednej strany, prikryjeme pokrievkou, langoš sa krásne nafúkne. Potom zložíme pokrievku a dosmažíme z druhej strany.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)