Bravčové mäsko je jednou z tých surovín, ktorá sa pravideľne objavuje v našich chladničkách. Ak chcete vyskúšať niečo nové, originálne a veľmi chutné, stavte na tento recept .
Potrebujeme:
1 kg chudšieho bravčového mäsa (stehno, karé…)
2 -3 lyžice paradajkovej omáčky
100 ml červeného vína
1 lyžičku koriadra
4 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky kari korenia
Soľ, čierne mleté korenie
Olej
Postup:
Mäso umyjeme, nakrájame na hrubšie plátky, okoreníme, osolíme a uložíme na plech vymastený olejom. V miske zmiešame víno, paradajkovú omáčku, pretlačený cesnak, koriander a kari korenie. Pečieme pri teplote 160 stupňov 20 minút, potom mäsko obrátime. Teplotu nastavíme na 180 stupňov a pečieme ešte 15-20 minút. Podľa potreby môžeme podliať vodou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes