Ak vaše deti pýtajú niečo sladké a nechce sa vám pripravovať klasické šišky, mám pre vás skvelý tip. Vyskúšajte jemnučké tvarohové mini šišky, ktoré sú fantasticky jemné, chutné a vďaka malému triku nenasiaknu toľko oleja. Poradila mi to moja babička a na tento trik nedám dopustiť. Stačí, ak do cesta pridáte trochu vodky, nemusíte sa však obávať alkoholu, ten počas smaženia vyprchá.
Potrebujeme:
300 g jemného tvarohu (ja som použila tvaroh Pilos vo vedierku)
2 vajcia L
3 lyžice kryštálového cukru (asi 60 gramov)
2 lyžičky prášku do pečiva
Štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 šálky (250 ml) hladkej múky
1 lyžičku citrónovej šťavy
1 štamperlík vodky (asi 25ml) – vďaka vodke šišky nenasiaknú toľko oleja
Olej
Postup:
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu. Vajcia rozšľaháme s cukrom a tvarohom na jednotnú zmes, postupne vmiešame aj preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a štipkou soli. N Nakoniec pridáme aj štipku soli a citrónovú šťavu. Cesto je pomerne lepivé, preto je dobré formovať jednotlivé šišky rukami pomastenými olejom. Šišky by mali mať asi 3-4 cm v priemere. Šišky hádžeme do rozpáleného oleja a smažíme dozlatista. Počas smaženie je dobré šišky otáčať šišky ukladáme na papierové obrúsky a pred podávaním poprášime cukrom.