Toto je tajomstvo úžasne nadýchaných krupicových halušiek: Geniálny recept na 15-minútovú polievku, ktorý by mal byť poruke v každej rodine!

Ak budete nabudúce chcieť teplú večeru a budete mať na ňu len 15 minút času, tento recept si dobre zapíšte. Výbornú polievku s nadýchanými knedličkami z krupice pripravíte skutočne len do štvrť hodinky!
[mashshare]

Ak budete nabudúce chcieť teplú večeru a budete mať na ňu len 15 minút času, tento recept si dobre zapíšte. Výbornú polievku s nadýchanými knedličkami z krupice pripravíte skutočne len do štvrť hodinky!

Potrebujeme:

1-2 lyžičky masla

2 bal. mrazenej zeleniny – ja dávam zmes aj s brokolicou, ale je to na vás

Soľ a korenie (naozaj len máličko, bujón zmes skvele ochutí)

1 zeleninový bujón

Na halušky:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

7 lyžíc detskej krupice

Pár kvapiek oleja

Štipku soli

Postup:

V hrnci rozpustíme maslo a krátko na ňom orestujeme zeleninu. Potom zalejeme vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice a necháme variť. Po chvíľke pridáme aj bujón.

Medzitým si pripravíme halušky. Vajcia ušľaháme s trochou oleja a soli. Potom primiešame aj trošku jedlej sódy a postupne aj krupicu. Miešame, kým nezískame hustejšiu krémovú textúru.

zdroj: blogspot

Je dobré, ak cesto necháme odležať v chladničke hodinu pred prípravou, vtedy sú knedličky ešte chutnejšie, ale ja používam aj hneď. Keď zelenina zmäkne vezmeme lyžicu, namočíme do vriacej polievky a dávkujeme jednotlivé halušky priamo do viarcej polievky. Keď vyplávajú na hladinu, sú hotové – trvá to asi 3-4 minúty.

zdroj: blogspot

Blesková slepačia

Ak chcete rýchlu slepačiu polievku, najskôr dajte do vody variť kuracie drobky, po 10 minútach pridajte nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a keď zmäkne, pridajte halušky. Blesková slepačia polievka je na stole!

Môj trik na záver: Ak chcete úplne jednoduché knedličky, olej a sódu môžete pokojne vynechať a vymiešať len krupicu a vajcia. Knedličky budú hutnejšie, no aj tak budú chutiť výborne.

zdroj: muskakonyhaja

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes