Zbierajte zelené orechy! Sila z prírody, proti ktorej vírusy a baktérie nemajú šancu!

Čas, kedy budeme na stromoch vidieť zelené orechy sa pomaly blíži.

Dnes vám povieme, prečo sa oplatí tieto plody zbierať aj nedozreté.

 

 

Stačí pár kúskov a môžete ich výborne využiť vo vašej domácej lekárničke.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Orechová tinktúra je tradičný liečivý nápoj, ktorý je nenahraditeľný napríklad pri zlom trávení, hnačkách, či bolestivých žalúdočných kŕčoch.

 

 

Pomáha telu bojovať s vírusmi, baktériami, hubami a parazitmi.

Škrupina zeleného orecha obsahuje veľa liečivých trieslovín a glykozidov, ktoré dodávajú nápoju silu.

 

 

Recept č. 1

Potrebujeme:

1/2 litra alkoholu

1/2 litra prevarenej vody

30 malých zelených vlašských orechov

3/4 šálky hnedého cukru

Postup:

 

 

Umyté a nasekané orechy zasypte cukrom.

Nechajte niekoľko dní stáť a keď pustia šťavu, zalejte alkoholom.

Môžete pridať vanilkový lusk, citrónovú kôru, pomaranč, klinček alebo škoricu.

Macerujeme 40 dní na slnečnom mieste, scedíme a nalejeme do fliaš z tmavého skla.

Užívame 1 – 4 lyžičky denne, zriedené vodou.

Táto tinktúra pomáha pri nasledovných zdravotných ťažkostiach:

 

 

tráviace ťažkosti, intoxikácia, bolesť žalúdka

gastritída, hnačka, zápcha, plynatosť

gastrointestinálna chrípka, vírusy

parazity, bakteriálne a plesňové infekcie

ochorenie štítnej žľazy

ateroskleróza, cukrovka

 

Foto: pixabay.com

Recept č. 2

Potrebujeme:

10 zelených vlašských orechov zozbieraných 2 týždne po jánskej noci

40% vodka

Postup:

 

 

Orechy nakrájajte na malé kúsky a zalejte ich vodkou. Nádobu dôkladne uzavrite, aby alkohol neprchal a umiestnite ju na slnko.

Po niekoľkých týždňoch tekutina zhnedne.

Prefiltrujte ju a nalejte do fliaš. Nápoj je horký a preto si ho pred použitím zrieďte prevarenou vodou a dochuťte medom.

Pomáha pri bolestiach žalúdka, pečene a pri ostatných bolestiach brucha. 

Recept č. 3

 

 

Potrebujeme:

5 zelených vlašských orechov

1 liter 96% liehu

250 g cukru

1 liter prevarenej vody

1 hviezda anízu

Postup:

Všetky prísady zmiešajte v sklenenej nádobe, dôkladne uzavrite a na mesiac umiestnite na teplé miesto v tieni.

Po uplynutí tejto doby prefiltrujte a nalejte do fliaš.

Môžete podávať v pohári s kúskom čerstvého jablka.

Táto tinktúra pomáha pri problémoch s trávením, bolesti žalúdka a pečene.

Recept č. 4

 

 

Potrebujeme:

40 orechov nakrájaných na štvrtiny

1 liter liehu

voda

cukor (alebo med)

aníz

škorica

muškátový orech

Postup:

Orechy zalejte liehom a nechajte stáť 3 – 4 týždne na slnečnom mieste.

Z vody a cukru (alebo medu) si uvarte sirup, zmiešajte s prefiltrovanou tinktúrou, pridajte aníz, škoricu, muškátový oriešok a nechajte lúhovať 2 týždne.

Tinktúra bojuje proti parazitom, zlepšuje metabolizmus, pomáha pri gastrointestinálnych ochoreniach, bolesti brucha a hnačke. 

Zdroj: napadovy.blog

 

Foto: pixabay
Foto: Pixabay
Foto: pixabay