Úžasný plnkový koláčik: Najväčšia DELIKATESA z jabĺk!

Vynikajúci domáci recept na jablkový koláč s tvarohom, ktorý chutí luxusne a u nás doma nikdy nemôže chýbať na veľkonočnom stole. Skúste ho pripraviť podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

Na cesto:

500 g múky

2 stredné vajcia

200 g krupicového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g masla alebo margarínu

10 g prášku do pečiva

1 / 4h lyžice soli

Na plnenie:

4 väčšie jablká, alebo 6 menších jabĺk

vanilín

1 polievková lyžica. lyžicu mletej škorice

500 g tvarohu

100 g kyslej smotany

80 g krupicového cukru

1 stredné vajce

štipku vanilky

1/4 lyžičky soli

1-2 lyžice škrobu alebo múky (ak je to potrebné)

Postup:

Maslo vyšľaháme s cukrom peny.

Pridáme 2 vajcia, soľ, prášok do pečiva a nakoniec postupne aj múku.

 

Vypracujeme jednotné cesto.

Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na asi 40 minút.

Potom cesto rozdelíme na polovicu.

Na pomúčenom papieri na pečenie jednu polovicu rozvaľkáme.

Pripravíme si náplň – jablká nastrúhame, ochutíme vanilkou a škoricou.

Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou, cukrom a vajíčkom.

Rozvaľkané cesto preložíme na plech, pomúčime a vrstvíme striedavo náplne lyžicou – vždy kôpku strúhaných jabĺk a tvarohovú plnku.

Na vrch náplne môžeme nasypať asi 1 lyžicu škrobu alebo múky.

Druhé cesto si tiež na pomúčenej ploche rozvaľkáme a opatrne preložíme na náplň pomocou valčeka.

Okraje cesto upravíme tak, aby neprečnievali z plechu a uložíme ich na vrch koláča. Popicháme vidličkou.

Potrieme vajíčkom a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)