plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické triky s lístkovým cestom: Budú sa vám zbiehať slinky, keď uvidíte tie dobroty!

Pochúťky z lístkového cesta sú veľmi obľúbené.

Môžete si ho pripraviť sami alebo použiť kupované a v tom prípade vyčarujete chutné a efektné občerstvenie skutočne expresnou rýchlosťou.

Ponúkame vám skvelé tipy, ako premeniť lístkové cesto na originálne dobroty, z ktorých budú hostia nadšení!

 

 

Postupujte podľa tohto postupu z youtube kanála Leckerschmecker.

Plnené kvety z lístkového cesta

Potrebujeme:

lístkové cesto

vínový pohár

plesňový syr

1 vajce

Postup:

 

 

Pomocou menšej okrúhlej vykrajovačky si z lístkového cesta vykrojíme asi 7 kruhov a potom jeden väčší pomocou vínového pohára.

 

 

 

 

Na otvor pohára ukladáme cez seba menšie kruhy a veľký kruh umiestnime do stredu.

 

 

Takto spojené kúsky cesta, z ktorých nám vzniknú kvety.

Preklopíme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

 

 

V miske si vymiešame plesňový syr s vajíčkom a touto zmesou naplníme každý kalich kvetu.

 

 

Povrch cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom. 

 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút. 

 

 

Plnené batôžky z lístkového cesta

Potrebujeme:

lístkové cesto

plesňový syr

sušené paradajky

nasekaný baby špenát

Postup:

Lístkové cesto si nakrájame na približne rovnaké štvorce a v miske si zmiešame syr s nadrobno pokrájanými sušenými paradajkami a nasekaným špenátom.

Do stredu každého štvorca z cesta navrstvíme lyžicu tejto plnky. 

 

 

Plnku zabalíme do cesta, vytvarujeme guľky, ktoré otočíme a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Potom ich na vrchu nastrihneme nožnicami do tvaru hviezdy a potrieme vyšľahaným vajíčkom.

 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút. 

 

 

Plnené kornúty z lístkového cesta

Potrebujeme:

lístkové cesto

čučoriedkový džem

plesňový syr Bavaria Blu

Postup:

Lístkové cesto si narežeme na rovnako široké pásy. 

Z papiera na pečenie si vytvoríme kornúty a na ich vonkajšie strany namotáme jednotlivé pásy tak, aby nám vznikli kornúty z lístkového cesta. 

 

 

 

 

Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút.

V miske si zmiešame plesňový syr s čučoriedkovým džemom a túto zmes si preložíme do zdobiaceho vrecka. 

Do upečených kornútov naplníme túto zmes ako zmrzlinu.

 

 

Syr môžete zmiešať aj s inými príchuťami, napríklad s citrónovým, či jahodovým džemom a pod. 

 

 

Hruškové slimáky z lístkového cesta

Potrebujeme:

lístkové cesto

hrušku

plesňový syr

Postup:

Cesto si narežeme na nerovnomerne široké pásy (na jednej strane užšie a na druhej širšie).

Potrieme ich plesňovým syrom a hrušku si nakrájame pomocou škrabky na zeleninu na tenké pásy, ktoré ukladáme na pásy cesta.

Zrolujeme a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

 

 

 

Pečieme pri teplote 190 °C asi 30 minút. 

 

Hotovo.

Dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes