Pochúťky z lístkového cesta sú veľmi obľúbené.
Môžete si ho pripraviť sami alebo použiť kupované a v tom prípade vyčarujete chutné a efektné občerstvenie skutočne expresnou rýchlosťou.
Ponúkame vám skvelé tipy, ako premeniť lístkové cesto na originálne dobroty, z ktorých budú hostia nadšení!
Postupujte podľa tohto postupu z youtube kanála Leckerschmecker.
Plnené kvety z lístkového cesta
Potrebujeme:
lístkové cesto
vínový pohár
plesňový syr
1 vajce
Postup:
Pomocou menšej okrúhlej vykrajovačky si z lístkového cesta vykrojíme asi 7 kruhov a potom jeden väčší pomocou vínového pohára.
Na otvor pohára ukladáme cez seba menšie kruhy a veľký kruh umiestnime do stredu.
Takto spojené kúsky cesta, z ktorých nám vzniknú kvety.
Preklopíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
V miske si vymiešame plesňový syr s vajíčkom a touto zmesou naplníme každý kalich kvetu.
Povrch cesta potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút.
Plnené batôžky z lístkového cesta
Potrebujeme:
lístkové cesto
plesňový syr
sušené paradajky
nasekaný baby špenát
Postup:
Lístkové cesto si nakrájame na približne rovnaké štvorce a v miske si zmiešame syr s nadrobno pokrájanými sušenými paradajkami a nasekaným špenátom.
Do stredu každého štvorca z cesta navrstvíme lyžicu tejto plnky.
Plnku zabalíme do cesta, vytvarujeme guľky, ktoré otočíme a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Potom ich na vrchu nastrihneme nožnicami do tvaru hviezdy a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút.
Plnené kornúty z lístkového cesta
Potrebujeme:
lístkové cesto
čučoriedkový džem
plesňový syr Bavaria Blu
Postup:
Lístkové cesto si narežeme na rovnako široké pásy.
Z papiera na pečenie si vytvoríme kornúty a na ich vonkajšie strany namotáme jednotlivé pásy tak, aby nám vznikli kornúty z lístkového cesta.
Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 30 minút.
V miske si zmiešame plesňový syr s čučoriedkovým džemom a túto zmes si preložíme do zdobiaceho vrecka.
Do upečených kornútov naplníme túto zmes ako zmrzlinu.
Syr môžete zmiešať aj s inými príchuťami, napríklad s citrónovým, či jahodovým džemom a pod.
Hruškové slimáky z lístkového cesta
Potrebujeme:
lístkové cesto
hrušku
plesňový syr
Postup:
Cesto si narežeme na nerovnomerne široké pásy (na jednej strane užšie a na druhej širšie).
Potrieme ich plesňovým syrom a hrušku si nakrájame pomocou škrabky na zeleninu na tenké pásy, ktoré ukladáme na pásy cesta.
Zrolujeme a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 190 °C asi 30 minút.
Hotovo.
Dobrú chuť!