Najlepšie sýte polievky, ktoré máte na stole za 30 minút: Ideálne na RÝCHLY obed!

10257 0

Polievka by na vašom jedálničku rozhodne nemala chýbať. Ale jesť dookola jednu by vás asi po chvíľke omrzelo.

Našťastie receptov na dobré polievky je neúrekom a my vám dnes prinášame tip na 4 výborné recepty z portálu napadovy.blog, vďaka ktorým budete mať polievku na stole do pol hodiny!

1. Fazuľová polievka so šunkou

Potrebujeme:

400 g šunky

100 g cibule

15 g cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g masla

400 g konzervovanej fazule

1,3 l kuracieho vývaru

250 g zemiakov

140 g mrkvy

120 g zeleru

1/2 ČL čierneho korenia

100 g zeleného hrášku (mrazeného)

5 g petržlenovej vňate

soľ podľa chuti

Postup:

1. Šunku, mrkvu a cibuľu nakrájame na malé kocky.

2. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a na strednom ohni 1 minútu opekáme.

3. Cesnak si prelisujeme, pridáme do hrnca, premiešame, pridáme šunku a všetko miešame a opekáme 1 minútu.

4. Zeler si nakrájame na malé kúsky, pridáme do hrnca spolu s mrkvou a mrazeným hráškom.

5. Fazuľu scedíme od tekutiny a opláchneme studenou vodou. Pridáme do hrnca spolu s nakrájanými zemiakmi, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Premiešame a privedieme do varu.

6. Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni 20 minút.

7. Nakrájame si petržlenovú vňať, pridáme do hrnca a premiešame. Polievku odstavíme a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

2. Kuracia polievka v indickom štýle

Voňavá a chutná polievka, ktorej príprava je veľmi jednoduchá.

Potrebujeme:

2 kuracie stehná

kurací trup

2 ks stopkového zeleru

1 čerstvý kukuričný klas

150 g šampiňónov

250 g mrkvy

130 g cibule

20 g cesnaku

20 g zázvoru

3 PL ryže

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Stehná a trup vložíme do hrnca, pridáme hrubé plátky mrkvy, veľké kusy cibule a zeleru, kukuricu a celé huby.

2. Zalejeme vodou, pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor, ryžu, soľ, čierne korenie podľa chuti, prikryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.

3. Kuracie kusy vyberte, mäso môžete obrať, naservírujte do tanierov a zalejte polievkou.

3. Rybacia polievka

Ak máte v obľube rybie pochúťky, vyskúšajte túto rybaciu polievku.

Potrebujeme:

250 g konzervovaných rýb (makrela)

3 PL ryže

300 g zemiakov

100 g mrkvy

120 g cibule

2 PL oleja

soľ a čierne korenie podľa chuti

1/2 ČL červenej mletej papriky

1 bobkový list

10 g čerstvej petržlenovej vňate

10 g čerstvého kôpru

1,5 l vody

Postup:

1. Do hrnca si dáme trochu oleja a na strednom ohreve 2 minúty opekáme na drobno nakrájanú cibuľu.

2. Pridáme mrkvu, premiešame a zeleninu restujeme spolu opäť 2 minúty.

3. Pridáme čierne korenie, papriku, soľ a premiešame.

4. Zalejeme vodou, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, ryžu, premiešame a privedieme do varu.

5. Zakryjeme pokrievkou a varíme 15 minút na miernom ohni.

6. Pridáme rybaciu konzervu, premiešame, vložíme bobkový list, zakryjeme pokrievkou a povaríme 5 minút.

4. Rezancová polievka s mäsovými guľkami

4 dôvody, prečo si pripraviť túto polievku: je pripravená z dostupných surovín, príprava trvá len 30 minút, je chuťovo výborná, v chladných dňoch zahreje.

Potrebujeme:

700 g mletého mäsa

250 g cibule

150 g mrkvy

50 g rezancov

350 g zemiakov

2 l vody

2 PL oleja

3 ČL soli

1/2 čierneho korenia

5 g kôpru

1 bobkový list

Postup:

1. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, mleté mäso zmiešame s 1/2 cibule, soľou a čiernym korením.

2. Mokrými rukami formujeme malé guľky.

3. Zemiaky si nakrájame na kocky, preložíme ich do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a varíme 10 minút na miernom ohni.

4. Zvyšnú cibuľu osmažíme v hrnci na strednom ohni.

5. Pridáme nakrájanú mrkvu, premiešame, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 5 minút.

6. Pridáme guľky, premiešame a povaríme.

7. Pridáme orestovanú zeleninu, soľ, čierne korenie, bobkový list, premiešame, prikryjeme pokrievkou a povaríme ešte 10 minút na miernom ohni.

8. Nakrájame si kôpor.

9. Pridáme rezance, polievku povaríme 3 minúty, pridáme nasekaný kôpor a odstavíme.

Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár