Vynikajúca krémová torta s jemnou citrónovou arómou je ako stvorená pre pohodové posedenie pri káve či šálke čaju. Navyše na jej prípravu potrebujete len 5 surovín a vďaka rýchlej príprave ju máte na stole už za pár minút
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok
80 g masla
3 vaječné žĺtky
400 ml kondenzovaného mlieka
Šťavu z ½ citróna
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Sušienky rozdrvíme v mixéry alebo pomocou valčeka v plastovom vrecku. Sušienkovú drť potom zmiešame s maslom a vypracujeme cesto.
Cesto vtlačíme na dno pripravenej okrúhlej formy tak, aby pokrývalo nie len dno, ale zasahovalo aj do okrajov formy (do výšky cca 2 cm).
Formu potom vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Počas pečenia korpusu si pripravíme plnku. V miske rozšľaháme žĺtky a postupne k nim za stáleho šľahania pridávame kondenzované mlieko. Do hmoty nakoniec vmiešame šťavu z ½ citróna.
Keď je korpus upečený vyberieme ho z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a navrstvíme naň krém. Potom opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 10 minút.
Hotovú tortu vyberieme z formy, ozdobíme čerstvým ovocím a môžeme podávať!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)