Geniálny trik, vďaka ktorému zázračne zmäkne každé mäso: Dokonca aj najtuhšie hovädzie sa bude rozpadať na jazyku!

Tiež sa vyhýbate hovädziemu mäsu, alebo divine práve preto, že ho nie a nie pripraviť tak, aby bolo jemné a krásne lahodné? S niektorými druhmi tuhého mäsa je to doslova kumšt a aby sme výsledné jedlo vôbec užuli, musíme ho variť nekonečné hodiny, ani potom však výsledok nie je taký, ako by sme si priali. Prezradíme vám trik, ktorý používali už pred mnohými rokmi a dnes sa k nemu opäť vrátili aj v najdrahších reštauráciách.
[mashshare]

Tiež sa vyhýbate hovädziemu mäsu, alebo divine práve preto, že ho nie a nie pripraviť tak, aby bolo jemné a krásne lahodné? S niektorými druhmi tuhého mäsa je to doslova kumšt a aby sme výsledné jedlo vôbec užuli, musíme ho variť nekonečné hodiny, ani potom však výsledok nie je taký, ako by sme si priali. Prezradíme vám trik, ktorý používali už pred mnohými rokmi a dnes sa k nemu opäť vrátili aj v najdrahších reštauráciách. Môže za to jedno ovocie, ktorého dužina totiž pôsobí na štruktúru mäsa ako prírodné „zmäkčovadlo“ a spôsobí, že aj tie najtuhšie časti krásne zmäknú a budú vláčne. Ide o obyčajné kivi a kedže toto ovocie dnes dostať v každom obchode, určite stojí za to vyskúšať tento geniálny trik.

Mäso môžete jednoducho naložiť do dužiny z kivi a potom s ním pracovať ako zvyčajne – ochutiť a okoreniť. My vám však poradíme skvelý recept priamo od šéfkuchára, ktorý kivi metódu aplikuje pravidelne.

Potrebujeme:

1-2 ks kivi

1-1,5 kg mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Korenie – čierne prípadne ďalšie koreniny, ktoré bežne používate

Rozmarín

Cibuľu, cesnak

Postup:

Mäso umyjeme a osušíme. Kivi umyjeme a rozmixujeme v mixéri. K dužine potom pridáme korenie a soľ. Do tejto zmesi pridáme mäso. Bežne sa marináda na mäse necháva 30 minút, v prípade, že ide o veľmi tuhé mäso môžeme nechať až 1,5 hodiny. Nie však viac, ako 2 hodiny, mäso by až príliš zmäklo.

Táto marináda je výborná na grilovanie, ale aj pečenie, či inú úpravu mäsa.

Rada na záver:

Táto metóda urýchľuje aj dobu potrebnú na dostatočnú tepelnú úpravu mäsa. Hovädzie mäso dusíme len 40-50 minút, zatiaľ čo bežne (napríklad na prípravu guláša) potrebujeme až 2-2,5 hodiny. Takže je potrebné dávať pozor, aby ste mäso nerozvarili a mali na mysli tento fakt. Výbore vám v marináde zahrajú bylinky, biele víno a neobvyklé koreniny.

[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.